Mars er en av årets snodigste måneder. Det er ikke helt vinter og det er definitivt ikke vår, og det er hipp som happ hva som møter deg når du går ut av døra om morgenen. Det kan like gjerne være en halvmeter nysnø som en skokk fargerike krokus i giv akt… Eneste som er sikkert i mars er at lyset er på vei tilbake. I nord har de feiret at solen har vendt tilbake, mens her i sør er det kun et spørsmål om tid før vi hører lyden av båtpuss fra småbåthavna.

Matmessig er ikke våren kommet helt igang og det går i rotfrukter en liten stund til. Men det er ikke kjedelig av den grunn. Det er mye farger på tallerkenen og smakene det er lettere enn på lenge. Det gjenspeiles i denne månedens gastro meny:

Gastro meny, mars 2017

Forretten er tartar av fjellørret med wasabimajones, skorsonnerot, rømme og rugchips.

fisketartar av fjellørret

fjellørret med skorsonnerot og rugchips

Fjellørreten er lettgravet et par timer i salt, sukker, koriander og sitron for å trekke ut væske. Det gjør fisken fastere og mer smaksrik. Deretter er den rørt sammen med litt rømme som gir fylde til smaken. Til den milde fisken serveres pikant wasabimajones, fritert skorsonnerot med deilig nøtteaktig smak, salte kapers og knasende sprø rugchips. Det er med andre ord en tallerken med mange spennende smaker og forskjellige konsistenser.

Hovedretten er kalv med gulrotpuré, grillet polenta, rosenkål og Diablosaus.

kalveculotte med diablosaus

kalveculotte

Til hovedretten serveres kalvecoulotte, en relativt lite kjent stykningsdel fra bakre del av ryggen til dyret. Når dette stykket er godt mørnet og behandlet riktig får man et perfekt kjøttstykke med god og delikat smak. Kjøttet serveres lett rødmende i skiver på søt og myk gulrotpuré. Som tilbehør kommer et stykke grillet polenta (italiensk maiskorn), rosenkål og en pikant Diablosaus. Selv om sausen er rik og sterk gjør den det kunststykket å ikke overkjøre de andre smakene. Til slutt toppes hovedretten med konfiterte tomater og himmelsk søte balsamicoglaserte småløk.

Desserten er hasselnøtt isparfait og smultring, pistasjnøtter, kaffe, appelsin og estragonsnø.

isparfait med smultring

isparfait rullet i espressostrøssel

Månedens dessert er en frekk og artig kombinasjon av søtt, salt, fett, syrlig, kaldt og varmt. Hasselnøttparfaiten er rullet i strøssel laget av espresso, pistasjenøtter og sukker. Iskulen ligger på en “livbøye” av en smultring (som virkelig er i vinden for tiden), noe som både holder iskulen på plass på tallerkenen og gir fylde til smaken. Deilig søt og syrlig appelsinsirup bryter opp smultringens tyngde, og så er det hele toppet med et hint av pepper- og anis fra estragonsnøen (som er estragon redusert til olje, blandet med hvit sjokolade og pisket sammen med Malto-sukker til et luftig, tørt og snøaktig “skum”). Lekkert, ikke sant?

Fristet?

Prøv vår Gastro Meny – bestill bord nå!