Yin og yang. Lys og mørke. God og ond. Det du finner det ene finner du også det andre og det er intet unntak på matfronten. De siste årene har grøntfôr-bevegelsen blitt stadig mer populær med kjøttfrie mandager, veganrestauranter og et stadig mer variert utvalg av vegetarretter overalt. Det har selvsagt ført til at kjøtteterne har begynt å bruse med fjærene, de også. Og da snakker vi ikke “kjedelige” indrefileter eller vanlig grillmat. Vi snakker biff med stor B: Cote de Boeuf!

cote de boeuf

Kongen av biff!

Cote de Boeuf er kongen av biff, så enkelt er det bare. Stykningsdelen sitter fremst på ribbeina og god marmorering gjør at kjøttet har veldig mye smak. I tillegg tilberedes kjøttet på beinet, noe som sørger for enda mer smak. Det viktigste er likevel modningen. En cote de boeuf skal gjerne ha hengt til modning i noen uker før den serveres, og ifølge kokken på Gastropuben på Kick er kjøttet faktisk på sitt aller møreste og beste dagen før det bør gå i søpla…

Cote de Boeuf

Den Cote de Boeuf du får servert på Gastropuben på Kick er modnet i 3 uker før den kommer til restauranten. Der blir kjøttet krydret med salt og pepper før det får 4 små runder på Jospergrillen. Dette gjøres for å sikre god og perfekt karamellisert stekeoverflate, samtidig som at kjernen på biffen ikke blir for mye stekt. Dette er ikke biffen du bestiller godt stekt!

Biff med bearnaise

En klassisk biff serveres med klassisk tilbehør og det lite som slår biff med bearnaise saus. Spesielt når sausen er laget fra bunnen av kyndige hender. Bearnaise-sausen er så tykk saus kan nesten skjøre den med kniv, og det er helse (les smør, egg, estragon, hvitvinseddik og enda litt mer smør) i hver dråpe.

hjemmelaget bearnaise-saus

For å gjøre hele måltidet komplett serveres det båtpoteter til, samt en skål med sautert østerssopp, aspargesbønner og sprøstekt bacon. Grønnsakene er så gode at hadde du hatt plass til mer tilbehør så ville du bestilt en porsjon til. Men kjøttstykket er såpass stort at du gjerne bør være 2 personer på en bestilling av Cote de Boeuf, så det spørs om det i det hele tatt er plass til dessert etter dette kongemåltidet, langt mindre mer grønnsaker!

Tilbehør til cote de boeuf

cote de boeuf

Fikk du lyst på Cote de Boeuf?

Bestill bord nå!

Vil du lese om hvordan du tilbereder Cote de Boeuf hjemme, sjekk ut et par av linkene under:
Gastromand.dk
Smak

Og her kan du lese mer om trenden innen tørrmodning av kjøtt:
http://byavisa.no/2015/04/08/torrmodnet-kjott-er-den-nye-vinen/