Godt nytt år, alle sammen! Har du overlevd jula og alle familieselskapene? Er alle nyttårsforsettene fremdeles intakte? Ikke stress hvis ikke, det er fremdeles et hav av dager igjen til å begynne på nytt…

Det er faktisk en snodig ting dette konseptet med en “ny start” en gang i året. Som om vi får en “ommis”. Vi gjør jo ikke det (ikke egentlig), men det er ganske fint likevel å ha en fast dato for når du skal starte et nytt og bedre liv. Kanskje nyttårsforsettet i år er å begynne å bruke det medlemskapet på treningssenteret, ikke bare betale for det? Eller kanskje målet er å smile litt mer hver dag? Uansett hva det er så er det viktig å holde på de positive tankene – det er opp til hver og en av oss å gjøre dette til et godt år!

Dersom forsettet ditt i år er å spise mer god mat (noe det absolute burde være), kan vi absolutt hjelpe med det. Gastropuben på Kicks nyttårsforsett for 2017 er å fortsette jakten på Bib Gourmand, og samtidig servere sabla god mat til våre fine gjester gjennom hele året. Og her er årets aller første gastro meny:

Gastro meny, januar 2017

Forretten er tartar med karsemajones, sennepsfrø og gravet eggeplomme.

beef tartare

beef tartare

2017 starter med en leken versjon av klassisk biff tartar. Tradisjonelt er dette en rett med hakket rått oksekjøtt, servert med rå eggeplomme, løk og kapers.

Den første tvisten her er at det møre oksekjøttet har fått en lynkjapp tur innom Josper-grillen før det blir servert. Dette justerer temperaturen men beholder råheten i kjøttet. Kapersene er erstattet av syltede sennepsfrø og frisk karsemajones, mens den rå eggeplommen har blitt “gravet” med salt og sukker i to døgn, noe som gjør at den blir enkel å raspe over retten. Friterte sjalottløkringer gir forretten et sprøtt element og mer kompleks smak.

Hovedretten er skrei, bakt fennikel, rogn, gulrotpuré og smørsaus.

skrei - cod - with roe and fennel

skrei - cod - with roe and fennel

Det nye året byr på en av de mest elegante og delikate ingrediensene vinteren har å by på, nemlig skrei! Fiskefileten bakes bare litt, nesten så den fremdeles er litt rå i midten, og den forsiktige behandlingen bevarer all smak og konsistens.

Fisken får selskap av to typer fennikel: Den ene er mørk og mektig, bakt i Indian Pale Ale. Den andre er knasende sprø og rå, marinert i sitronsaft og olivenolje. Torskerogn blandet med chili og sjalottløk representerer det tradisjonelle elementet sammen med myk og søtlig gulrotpuré. Til slutt knyttes det hele sammen med en rik og syrlig smørsaus.

Desserten er sjokolademousse, granita av blodappelsin, vaniljekrem og “brent” hvit sjokolade.

blood orange granita

chocolate mousse with granita

Januars søte avslutning er en fløyelsmyk sjokolademousse laget på mørk sjokolade og fløte.

Den iskalde granita’en er et element fra den kalde sesongen vi er inne i. Granita er en veldig lett dessert laget på frossen væske som skrapes til isflak. Vinteren er også sesong for sitrusfrukter og blodappelsin gir både frisk og søt smak til desserten. Til slutt toppes det hele med “brent” hvit sjokolade. Den er selvsagt ikke svidd og bitter, kun mørk og knasende etter å ha blitt bakt i ovnen. Det gir en deilig “krønsjy” kontrast til den myke moussen og kalde isen.

Fristet?

Prøv vår Gastro Meny – bestill bord nå!

Hvorfor tilbyr vi Gastro Meny på Gastropuben på Kick?
Michelin-guiden fremhever restauranter som tilbyr “eksepsjonelt god mat til moderate priser”. Restauranter som når opp til dette kvalitetsnivået kan få tildelt det som kalles Bib Gourmand. Disse restaurantene må tilby menyer til et maximumsbeløp, definert i lokal valuta, og i Norge er dette beløpet kr 395,- for et tre-retters måltid.