Advent er her og med den en “billion” gaver å pakke inn, utålmodige barn av alle aldre og minst syv sorter å bake og spise. Hvis du ikke passer deg kan det fort bli en tid med mye høyere stressfaktor enn glede. Derfor skal du ta deg tid til å puste rolig og ta inn alt det fine med denne tiden. Det kan være lyden av Chris Reas “Driving home for Christmas”, synet av tusenvis av små julelys som lyser i mørket og duften av brente mandler. Det er tross alt sesongen for å spise, drikke og være glad! Kanskje du også lar deg friste av dette:

Gastro meny for desember 2016

cured halibut with tarragon mayonnaise

cured halibut for Christmas

Forretten er gravet kveite med gulrotpuré, tørkede olivener og estragonmajones.

Kveite er veldig populært på Gastropuben på Kick. Til denne forretten har den store hvite fisken blitt gravet med sukker og salt i 48 timer, samme metode som benyttes til mer tradisjonelle gravlaksen. Den delikate fisken dekkes med pulver av brent purre før den skjæres i tynne skiver. Fisken serveres med en søt og myk gulrotpuré, en fet og anisaktig estragonmajones, mini-gulrøtter kokt i smørsaus og syltynne skiver med rå gulrot for en fin og knasende kontrast.

grilled venison

grilled venison and cauliflower

Hovedretten er grillet hjort, karamellisert løkpuré, sortbakt blomkål og timiansaus.

Som kontrast til tradisjonell julemat, som vanligvis er tung og fet, handler denne månedens hovedrett om noen få hovedingredienser og å la deres smaker få skinne som de stjernene de er. Mør og mager hjortefilet behandles sous vide i omtrent to timer før den får en tur innom Josper-grillen. Løkpuréen er laget på løk som er kokt med karamell, eplecidereddik og salt. Dette framhever den milde og søte karakteren til løken. Blomkålen er bakt med chili før den svis til den blir helt svart på overflaten. Dette gir en mer kompleks smak. Rødvinssausen er tilsatt villtimian, en type timian med mer intens smak enn den vanlige urteplanten.

ris à la mande

ris a la mande with white chocolate

Det søte avslutningen er Ris à la mande med hvit sjokolade.

Desember-menyens dessert er inspirert av den danske juleklassikeren, “risalamande”. Den tradisjonelle oppskriften er med kald risgrøt, pisket krem, mandler og varm kirsebærsaus. På Gastropuben på Kick serveres desserten med en ny vri: karamellisert hvit sjokolade, hakkede mandler og karamellsaus for en søt og nøttet avslutning.

Fristet?

Prøv vår Gastro Meny – bestill bord nå!

Hvorfor tilbyr vi Gastro Meny på Gastropuben på Kick?
Michelin-guiden fremhever restauranter som tilbyr “eksepsjonelt god mat til moderate priser”. Restauranter som når opp til dette kvalitetsnivået kan få tildelt det som kalles Bib Gourmand. Disse restaurantene må tilby menyer til et maximumsbeløp, definert i lokal valuta, og i Norge er dette beløpet kr 395,- for et tre-retters måltid.