Langt nede i det kalde blå havet lever kveita, en av de største flate fiskesortene vi kjenner til. Den nyter en trygg plass høyt oppe i næringskjeden, med kun spekkhoggere, sjøløver og en og annen hai som naturlige fiender. Og gjestene på Gastropuben på Kick. Det kan virke som om de ikke kan få nok at den smakfulle kveita vi har på menyen!

Grillet kveite

grilled halibut

Kveita lever mesteparten av livet sitt på bunnen av Nord-Atlanteren. Siden den er såpass stor (den kan bli mer enn 4 meter lang) kan den spise stort sett det meste den kommer over av fisk og  skalldyr. Ifølge Wikipedia kommer navnet fra de latinske ordene haly (hellig) og butte (flat fisk) og er knyttet til den katolske tradisjonen med “kjøttfri fredag”. Kveite er en svært populær fisk på grunn av sin fine hvite farge og faste konsistens.

Helt siden grillet kveite gjorde sin debut har den “rulet” à la carte-menyen her på Gastropuben på Kick. Det er vår absolutte bestselger og det er jo ikke så rart! Alle som liker fisk forelsker seg i den magre og perfekt flakede fisken. Den tilberedes med varsomhet slik at den ikke tørker ut, men blir spesielt saftig og fristende.

Kveita serveres på en lett og kremet sellerirotpuré, med sautert kål for ekstra konsistens. I tillegg serveres fisken med fløyelsmyk avokado- og mascarponekrem og dillmarinerte småpoteter.

grilled halibut with dill marinated potatoes

En helt spesiell beurre noisette

Den virkelige høydaren, ved siden av fisken selvsagt, er Gastropubens egen versjon av den franske klassikeren “beurre noisette”. Direkte oversatt betyr det “brunt smør” og lages med usaltet smør som smeltes over lav varme til smøret skiller seg. De tunge melkestoffene synker til bunns og blir langsomt karamellisert, noe som gir sausen en rik nøtteaktig smak. Dét er den franske versjonen. Til grillet kveite på Gastropuben på Kick pimpes sausen opp med en soyareduksjon, brunt sukker, sjalottløk og rød chili. Resultatet blir en helt spesielt raus, salt og nøttete saus som er så god at du får lyst til å slikke tallerkenen ren. Nyyyt!

Fristet?

Prøv vår Gastro Meny – bestill bord nå!

Teamet på Gastropuben på Kick jobber kontinuerlig med å utvikle og finpusse på detaljene slik at våre gjester kan nyte det aller beste fra kjøkkenet vårt. Litt forandring og utvikling fryder både nye og gamle gjester og denne høsten har vi en helt ny à la carte meny. Det er ingen grunn til panikk altså, for selv om menyen forandrer seg serverer vi fremdeles det samme: god kunnskap, solid håndverk og ekte kjærlighet til god mat.

Kilder:
Wikipedia
BBC Good Food

grilled halibut and beurre noisette