Hvis du liker ting som er enkle og rett fram så er denne ganske anonyme forretten på Gastropuben på Kick noe for deg. Men det er mulig du må sloss med bikkja om å få beholde alt for deg selv…

Grillet margbein og surdeigsbrød

grilled bone marrow

Margbein har vært en del av kostholdet til oss mennesker i tusenvis av år. Det er fullt av vitaminer og sunt fett, det styrker immunforsvaret og byr på enorme mengder energi. Gjennom historien har margbein bokstavelig talt reddet liv når avlinger har feilet og det har vært lite mat. I dag er margbein dessverre nesten totalt fraværende fra kosten vår, og i dag er det omtrent bare foodies og kokker som spiser det. Og hunder da, selvfølgelig! De har forstått poenget.

Kokkene på Gastropuben på Kick serverer retten på enkelt vis. Det vil si at lårbein av storfe deles i mindre biter og splittes på langs til perfekte serveringsstykker. Beinene blansjeres i ca 30 sekunder før de krydres lett med salt og pepper og grilles under Josper-grillen i noen minutter. Dette er en svært enkelt og effektiv metode som gjør at margen blir myk og fin og klar til å spises med skje. Margbeinet serveres med grillet surdeigsbrød og pikante sylteagurker som er med på å balansere den fete og silkemyke margen.

sourdough bread with grilled bone marrow

Vær sikker på at du er supersulten før du bestiller margbein til forrett. Men når du først bestemmer deg for å hoppe i det så er det vanskelig å finne noe som er ærligere, renere og mer naturlig i smaken enn grillet margbein. Nyyyyt!

Fristet?

Prøv vår Gastro Meny – bestill bord nå!

Teamet på Gastropuben på Kick jobber kontinuerlig med å utvikle og finpusse på detaljene slik at våre gjester kan nyte det aller beste fra kjøkkenet vårt. Litt forandring og utvikling fryder både nye og gamle gjester og denne høsten har vi en helt ny à la carte meny. Det er ingen grunn til panikk altså, for selv om menyen forandrer seg serverer vi fremdeles det samme: god kunnskap, solid håndverk og ekte kjærlighet til god mat.

Kilder:
www.naturligkosthold.no
www.vof.no