Det er håpløst å ignorere the faktum at mørketiden er over oss. Noen ønsker disse tilsynelatende endeløse og svakt belyste månedene velkommen med åpne armer, lysestaker og brettspill. På den andre siden har du de som mister all energi bare du nevner ordet “vintertid” og som forsvinner inn i en slags dvaletilstand som kun vårens lysere dager kan bryte.

Heldigvis finnes det én stor fordel ved alt dette mørket og det er at sommer, sol og badetøy er så langt unna som det kan komme, så hvorfor ikke gjøre det beste ut av situasjonen? Hvorfor ikke kaste deg ut i solide måltider og heftige retter som om det ikke finnes en morgendag? Som for eksempel gastro menyen for november på Gastropuben på Kick…

Gastro meny for november 2016

lightly cured grouse with celeriac puree

lightly cured grouse

Forretten er lettgravet rype med sellerirot og tyttebær.

Denne dramatisk røde og “ville” retten er inspirert av den tradisjonelle måten å preservere kjøtt på. Men i stedet for å la kjøttet graves over flere dager er disse rypene bare så vidt introdusert for timian, laurbærblad, sukker og salt, før kjøttet ferdiggjøres sous vide. Resultatet er et mildt, mørt og nesten søtlig kjøtt. Rypa er servert med deilig myk sellerirotpuré, “strå” av fersk og syltet stangselleri som gir tekstur og en syrlig smak og tyttebær i ikke mindre enn 4 forskjellige versjoner: naturlig, gel, saus og løvtynne tyttebær-ark.

Drikkeanbefaling: Nøisom Redneck. Amber Ale. Sødme fra malten, velbalansert bitter smak og masse humle.

Hovedrett

pork jaw and neck

pork jaw and neck

Hovedretten er ølbraisert svinekjake, konfitert svinenakke, kålrotpuré og syltede sennepsfrø.

Denne retten løfter mindre populære stykningsdeler fra grisen til nye høyder: Svinekjaken braiseres i mørk og rik porter og stoppes deretter med et grønt persillelokk, mens svinenakken langtidskoker i olje før den avlegger er raskt besøk i Josper-grillen rett før servering. Det saftige og møre kjøttet serveres på søt kålrotpuré og sautert grønnkål, og med korianderinfusert løk som smaker litt rått og nesten bittert. De syltede sennepsfrøene setter en pikant smak, mens den rike maltsausen laget på mørkt øl knytter alle smakene sammen.

Drikkeanbefaling: Erdinger Festweisse. German Hefeweizen. Lett søtlig med maltet slutt. Ikke for tung, kremet tekstur.

Dessert

panna cotta with liqorice meringue and pear

panna cotta with liqorice meringue and cream

Desserten er panna cotta med pærekompott og lakris.

Den tradisjonelle italienske desserten er vanligvis laget på kremfløte (panna cotta betyr bokstavelig talt “kokt fløte”), men denne versjonen har fått en norsk vri. Puddingen er laget med tjukkmjølk fra Røros. Dette gir en frisk og lett syrlig smak som passer perfekt til den søte og fruktige smaken på pærekompotten. Desserten er toppet med lette og søte mini-marengs, luftig lakriskrem, mørk sjokolade-krønsj og sitronmelisse.

Drikkeanbefaling: ACE Pineapple Cider. Verdens første cider laget med ananas. Sen umiddelbare søte smaken avløses av en frisk og tørr avslutting.

Fristet?

Prøv vår Gastro Meny – bestill bord nå!

Hvorfor tilbyr vi Gastro Meny på Gastropuben på Kick?
Michelin-guiden fremhever restauranter som tilbyr “eksepsjonelt god mat til moderate priser”. Restauranter som når opp til dette kvalitetsnivået kan få tildelt det som kalles Bib Gourmand. Disse restaurantene må tilby menyer til et maximumsbeløp, definert i lokal valuta, og i Norge er dette beløpet kr 395,- for et tre-retters måltid.