Teamet på Gastropuben på Kick jobber kontinuerlig med å utvikle og finpusse på detaljene slik at våre gjester kan nyte det aller beste fra kjøkkenet vårt. Litt forandring og utvikling fryder både nye og gamle gjester og denne høsten har vi en helt ny à la carte meny. Det er ingen grunn til panikk altså, for selv om menyen forandrer seg serverer vi fremdeles det samme: god kunnskap, solid håndverk og ekte kjærlighet til god mat.

Banana split à la Gastropuben

Omtrent hvert eneste spisested i hele verden har hatt denne desserten på menyen på et eller annet tidspunkt. Den har gjort barn i alle aldre lykkelige med sitt uskyldige vesen, og er det egentlig noen der ute som IKKE liker en god banana spilt? Vi gjør det i alle fall – så til de grader!

banana split

Vår sjefskokk, Jón Þór, har drømt om å sette dette på menyen i nesten 15 år og nå er endelig tiden inne. For han representerer denne desserten både noe litt “tacky” og veldig smakfullt, samtidig som den bringer med seg mange gode minner.

Gastropuben på Kick sin versjon av klassikeren har strukket strikken ganske langt ut til en overdådig, dekadent og dekonstruert banana split. Det er så klart banan (dah!), mørk sjokolade og knasende karamell. Og så er det sjokolademousse på en hvit sjokoladekakebunn, fritert kakedeig, søte små italienske marengs (eller fløteboller, om du vil), salt karamell og en vanilje-parfait i stedet for vanlig iskrem. Sist men ikke minst er det et innslag av friske bær som med sin lette smak løfter alle de tunge smakene. Føler du deg fristet, eller?

banana split a la Gastropuben

God, gammel klassiker

David Evan Strickler, en ung farmasøyt i Pennsylvania, er anerkjent som den som oppfant desserten basert på banan og iskrem i 1904. Lite visste David da han delte en banan på langs og la til et par kuler med iskrem og et syltet kirsebær, at han mer enn hundre år senere skulle bli hedret med denne mektige hyllesten. Så forbered smaksløkene dine på en heidundrende retro-fest: Banana spliten er tilbake! Den er mektig, fullstendig “over the top” og utrolig morsom! NYT!

Fristet?

Prøv vår Gastro Meny – bestill bord nå!