For at vi skal nå vårt hårete mål – Bib Gourmand – er vi helt avhengige av den solide innsatsen til en gruppe dedikerte og engasjerte mennesker: vårt fantasiske team! Av og til vil vi her presentere en nøkkelperson, slik at du kan bli bedre kjent med menneskene som står bak de gode restaurantopplevelsene. I dag presenterer vi:

Peter Lindau

Alder: 33
Fra: Helsingborg, Sverige
Tittel: Sous-chef
Bakgrunn: Ferdig på skolen i 2002. Flyttet til Oslo og bodde der i 14 år og jobbet på forskjellige restauranter som Restaurant Terra, Restaurant Ekeberg, Dyna Fyr for å nevne noen. Var også en stund ved 1 Lombard Street i London. Jobbet med mat for framtiden på Vitenparken, Campus Ås. Flyttet til Kristisansand og begynte  Gastropuben på Kick sommeren 2016.
Peter beskriver seg selv med tre ord: utholdende, glad og selektiv.

Hva er din absolutte favoritterett?
– Det er et veldig vanskelig spørsmål å svare på men jeg tror jeg går for Tournedos Rossini, selv om det kanskje ikke er helt politisk korrekt. Og mammas søndagsstek, spesielt hvis det er lenge siden jeg har vært hjemme…
[Tournedos Rossini er en klassisk fransk rett med pannestekt filet lignin toppet med en varm skive jerks foie gras, toppet med tynne skiver sort trøffel og en Maderira demi-glace saus.]

Hva gjorde at du ville bli kokk og jobbe med mat?
– Jeg ville jobbe med hendene mine, skape noe. Jeg ville faktisk bli arkitekt og begynte å jobbe for det mot slutten av videregående skole. Men motivasjonen var plutselig ikke der lenger til å få karakterene jeg behøvde. Jeg spilte fotball, hadde venner jeg hang sammen med og fester å gå på. Mitt sosiale liv kom i veien for tiden jeg burde brukt på å lese. Noen ganger tenker jeg det hadde vært gøy om jeg fulgt drømmen om å bli arkitekt, men jeg er egentlig ikke skapt til å sitte på et kontor hele dagen. De sosiale aspektene er fremdeles altfor viktige. Jeg elsker å jobbe på kjøkkenet sent på kvelden mens restauranten syder av gjester og liv.

Peter Lindau - sous-chef at Gastropuben på Kick

Hvordan endte du opp her på Gastropuben på Kick?
Narve ringte meg og jeg sa JA! Vel, familien og jeg hadde allerede bestemt oss for å flytte ned til Kristiansand og en venn av meg (Steinar på Kristiansand Kaffebrenneri) nevnte med for Narve, som igjen fortalte at det var en ledig stilling som sous-chef. Denne restauranten har ambisjoner som ligner på mine egne og jeg  tenkte det ville være kult å prøve det ut.

Hva inspirer med i jobben din?
– Fornøyde gjester. Selv om jeg er gjemt bort på kjøkkenet kan jeg lett kjenne humøret på gjestene i restauranten. Og når tallerknene kommer tilbake på kjøkkenet omtrent slikket rene, da vet du at de liker maten din.

Hvilke tanker har du om Kristiansand som matdestinasjon?
– Litt kjedelig, kanskje. Jeg mener det er noen OK steder å gå men det er helt klart en mangel på ambisjoner i denne byen. På den andre siden kan det være litt vanskelig p lese gjestene her også, finne ut hva det er de ønsker.

Er der noe spesielt du savner i Kristiansand, foruten større ambisjoner?
– Et bra kebab-sted! Og god pizza. Det her jeg ikke funnet ennå.

Når vi snakker om ambisjoner og Gastropuben på Kicks “hårete mål” om å få en Bib Gourmand – hva er dine tanker rundt det?
– Det var faktisk en av de avgjørende faktorene til at jeg valgte å begynne å jobbe her. Det hadde ikke vært interessant dersom det ikke var noen ambisjoner til å bli større eller bli noe mer. Og jeg tror vi kommer til å nå våre mål ved å ha folk på teamet som er engasjerte og dedikerte til saken og til å servere god mat.

Hvorfor bør folk besøke Gastropuben på Kick i dag?
– Det er enkelt: Vi serverer god mat! Og vi jobber konstant med å utvikle opplevelsen.

Peter Lindau - sous-chef at Gastropuben på Kick

WeWantBIB, kortversjonen: Micheli-guiden (verdens største restaurant-guide) deler ikke bare ut stjerner til verden beste restauranter. De gir også ut Bib Gourmand til restauranter som serverer eksepsjonelt god mat til moderate priser. Det er denne “prisen” vi på Gastropuben på Kick har satt oss fore å få, blant annet gjennom denne bloggen og WeWantBIB-prosjektet. Vi jobber for at vår restaurant og Kristiansand skal bli en skikkelig matdestinasjon gjennom å presentere hva vi står for, samt å framsnakke andre som vi synes gjør bra ting for denne regionen.

Vi setter pris på alle gjestene som kommer innom Gastropuben på Kick og nyter et godt måltid hos oss. Og hvis du er fornøyd med oss setter vi selvsagt pris på om du vil spre det gode budskap 🙂