Det er sommer og alt hander nå om å tilbringe så mye tid utendørs og ved sjøen som overhodet mulig. Det er i alle fall det som føles mest naturlig her i Kristiansand hvor vi har havet bokstavelig talt på dørstokken. Her kan vi «henge» på stranda hele dagen, sole oss, ta et avkjølende bad og slappe av, mens en kveld på byen kun er 5 minutter unna. Det er som Barcelona, bare i mye, mye mindre målestokk. Eller ikke…

Fra spøk til alvor: en av de beste tingene med å bo nærme sjøen er å ha tilgang til fersk sjømat hele året rundt. Og selv om skalldyr er på sitt beste om vinteren så er det om sommeren vi lengter mest etter ferske skalldyr. Det finnes nesten ingenting så godt som å sitte med beina dinglende over bryggekanten på en varm sommerdag og spise nykokte reker rett ut av papirposen…

Gastro meny for juni 2016

Makrell er fisken som mer en noe annet representerer sommer, vår region og vår tilknytning til sjøen. Når den endelig dukker opp, så ivrig og sprell levende at den nesten hopper opp i båten frivillig, da er endelig sommeren på gang.

Så uten mer om og men: Makrellen e’ kommen og nå kan du få an på Gastropuben på Kick. Her er denne månedens Gastro meny:

Forretten er blomkålsuppe med chorizo, syltet eple, røkt kveite og krutonger.

classic cauliflower soup with smoked halibut

Juni-menyen starter med en interessant versjon av den tradisjonelle milde blomkålsuppa. Den serveres med krydret chorizo-pølse, først stekt og så tørket for å få fram en «krispy» konsistens til retten. Det er også noen syrlige biter med syltede Granny Smith epler, lettrøkt kveite og sprø og luftige brødkrutonger. Smaken er velkjent men likevel full av overraskelser.

cauliflower soup with smoked halibut and chorizo

Hovedretten er hel-grillet makrell med grillet sellerirot, bakt grønnkål, beurre blanc saus og en potet-terrine.

grilled mackerel with beurre blanc

Dette er hva alle sørlendinger har ventet på: makrellen! Med et hint av røkt aroma fra Josper-grillen serveres fisken mer eller mindre au naturel. Den blir servert med en nøttete og søt sellerirot som er bakt natten over før den får en rask tur innom grillen. Potet-terrinen er laget på sesongens nypoteter og kålen er kokt perfekt al dente med litt smør. Biten med lettsyltet grønnkål gir et hint av syre til den fete fisken og til slutt er det hele toppet med en klassisk beurre blanc, «pimpet opp» med sjalottløk, chili, dill og ørretrogn.

grilled mackerel with beurre blanc

Til dessert er det sitronterte servert med luftig bringebær-parfait og frisk bringebær-saus.

lemon tart and raspberry parfait

Denne desserten bare MÅ oppleves. Det er en frisk og kremet drøm av en sitronterte toppet med et lite lag «lettsvidd» marengs. Terten er så lett at den nesten smelter bort på tunga. Sitrondrømmen serveres sammen med en enda lettere bringebær-parfait. «Parfait» er krem som fryses til is uten å røres. For denne utgaven har kokken hatt kremen gjennom en espumaflaske først som gir enda mer volum og «fluffy» konsistens. Det er som å spise en sky som smaker bringebær…

NYD!

close up lemon tart and raspberry parfait

Fristet?

Prøv vår Gastro Meny – bestill bord nå!

Hvorfor tilbyr vi Gastro Meny på Gastropuben på Kick?
Michelin-guiden fremhever restauranter som tilbyr “eksepsjonelt god mat til moderate priser”. Restauranter som når opp til dette kvalitetsnivået kan få tildelt det som kalles Bib Gourmand. Disse restaurantene må tilby menyer til et maximumsbeløp, definert i lokal valuta, og i Norge er dette beløpet kr 395,- for et tre-retters måltid.